Βιολογικά Καλλυντικά

βιολογικά καλλυντικά: ένας κόσμος που πρέπει να γνωρίσεις!

βιολογικά καλλυντικά

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διατήρηση ισορροπίας του οικοσυστήματος μας αφορά όλους. Η δημιουργία και η χρήση βιολογικών προϊόντων (βιολογικά απορρυπαντικά, βιολογικά τρόφιμα, βιολογικά καλλυντικά κ.α.) τα οποία και έχουν παραχθεί με φυσικό τρόπο και δεν αφήνουν κατάλοιπα κατά τη χρήση τους, αφορά στο τεράστιο θέμα του σεβασμού προς το περιβάλλον και της υγεία όλων μας.

Στον τομέα της κοσμετολογίας πολλά συστατικά, που χρησιμοποιούνται  μέχρι σήμερα στα καλλυντικά προϊόντα, με βάση πάρα πολλές μελέτες, ενοχοποιούνται για τοξικότητα και άλλες επιβλαβείς επιδράσεις. Είναι λοιπόν λογικό επακόλουθο το καταναλωτικό κοινό να στραφεί στην αναζήτηση πιο φυσικών προϊόντων με αποτέλεσμα και το ενδιαφέρον των εταιρειών να μετατοπιστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Για ποιο λόγο όμως να προτιμήσουμε ένα βιολογικό καλλυντικό και όχι ένα συμβατικό, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια;

  1. Είναι απολύτως ασφαλή και συμβατά με τον οργανισμό μας. Το γεγονός ότι αποτελούνται από φυτικά συστατικά με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς «ύποπτες» χημικές ουσίες, σημαίνει ότι δρουν σε αρμονία με τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας, προάγοντας την υγεία και τη λάμψη του δέρματος και των μαλλιών.
  2. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Κάθε καλλυντικό αποτελείται από δύο ειδών συστατικά: τα ενεργά και τα ανενεργά. Ενεργά είναι εκείνα που επιδρούν θετικά στο δέρμα. Τα ανενεργά βοηθούν μόνο στη σταθερότητα και την υφή της σύνθεσης και πολλέ φορές είναι ύποπτα για διάφορες παρενέργειες. Επιπλέον, η φυσική άμυνα του δέρματος πολλές φορές μπλοκάρει τις «ξένες» ουσίες, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διείσδυση του καλλυντικού, άρα και η αποτελεσματικότητά του. Τα βιολογικά καλλυντικά δεν περιέχουν ανενεργά συστατικά, επομένως τα ενεργά συστατικά τους απορροφώνται καλύτερα, γι’ αυτό και τα αποτελέσματά τους είναι αξιοσημείωτα.
  3. Σέβονται το περιβάλλον. Τα βιολογικά καλλυντικά είναι βιοδιασπώμενα. Αυτό σημαίνει ότι αφού τα πετάξετε στα σκουπίδια, τα συστατικά τους αφομοιώνονται από το περιβάλλον χωρίς να επιβαρύνουν τη γη και τον υδροφόρο ορίζοντα. Ο λόγος είναι ότι δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, π.χ. πετροχημικά και τα παράγωγά τους, διαλύτες, όπως η προπυλενογλυκόλη, ή ερεθιστικά επιφανειοδραστικά, όπως τα SLS, ενώ οι συσκευασίες τους είναι συνήθως ανακυκλώσιμες.
  4. Υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους. Τα βιολογικά καλλυντικά βασίζονται σε βιοενεργά συστατικά, δηλαδή σε συστατικά από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες, στις οποίες δεν χρησιμοποιούνται παρασιτοκτόνα, εντομοκτόνα, χημικά λιπάσματα και γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί. Καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής τους διενεργούνται ποιοτικοί έλεγχοι, ενώ απαγορεύονται ρητά οι δοκιμές σε ζώα.
  5. Είναι οικονομικά. Όπως και στα συμβατικά καλλυντικά, έτσι και στα βιολογικά, η γκάμα της τιμής τους εξαρτάται από τη σπανιότητα των υλικών τους, τη χώρα προέλευσης, τον τρόπο επεξεργασίας, τη συσκευασία κ.λπ. Ωστόσο, η τιμή των βιολογικών καλλυντικών σε σχέση με την επεξεργασία, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους είναι πιο οικονομική από εκείνη των συμβατικών (value for money).

Στο Nature’s House έχουμε μια πολύ μεγάλη γκάμα βιολογικών καλλυντικών, για τη γυναίκα, τον άνδρα και τον πλέον ευαίσθητο, το παιδί..

Σχετικά Είδη