Διατροφή Vegan

Έξι λόγοι για να ακολουθήσετε μια «πράσινη» διατροφή

- Z - Έξι λόγοι για να ακολουθήσετε μια «πράσινη» διατροφή

Η ερώτηση «γιατί είσαι vegan;» πρέπει να μετατραπεί σε «γιατί δεν είσαι vegan;».

Παρακάτω σας παραθέτουμε έξι λόγους για τους οποίους ο καθένας μας πρέπει να ακολουθεί μια διατροφή για χορτοφάγους!

1. Ελεγχόμενη Απώλεια βάρους

Έρευνα που διεξήχθη από την American Dietetic Association διαπίστωσε πως όσοι είναι vegan είχαν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος συγκριτικά με όσους έτρωγαν κρέας. Επίσης στην ίδια έρευνα διαπιστώθηκε μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε όσους ακολουθούσαν μια δίαιτα για vegan σχετικά με αυτούς που προτιμούσαν το κρέας.

3. Ενέργεια στο Μυαλό και στο Σώμα

Όσοι υιοθετούν τις διατροφικές συνήθειες ενός vegan, διαπιστώνουν γρήγορα μια πρώτη ευχάριστη αλλαγή: τα επίπεδα ενέργειάς.

Η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών από φρούτα, λαχανικά και όσπρια που περιέχουν πρωτεΐνη κάνουν τον οργανισμό να είναι και να αισθάνεται πως έχει αστείρευτη ενέργεια!

5. Προστασία του Περιβάλλοντος

Η κτηνοτροφία είναι μια από τις κύριες αιτίες της κλιματικής αλλαγής. Η παραγωγή μόνο μιας θερμίδας από ζωική πρωτεΐνη παίρνει 9 φορές περισσότερα ορυκτά καύσιμα από μια θερμίδα φυτικής πρωτεΐνης!

2. Για να Είστε και να Παραμείνετε Υγιείς

Σίγουρα έχετε ακούσει τη φράση: «Είμαστε ό,τι τρώμε». Αυτή, η φιλοσοφία είναι σωστή, δεν υπάρχει καμιά απολύτως αμφιβολία!

Σε πρόσφατη έρευνα αποδείχθηκε πως η διατροφή μας μπορεί πράγματι να γίνει το φάρμακό μας. Κάποιος που ακολουθεί τη διατροφή των vegan έχει 40% μικρότερη πιθανότητα να προσβληθεί από καρδιακά νοσήματα, μπορεί να προστατευθεί πιο εύκολα από την υψηλή αρτηριακή πίεση, να βοηθήσει τη μείωση της αυξημένης κακής χοληστερόλης και να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

4. Τα ζώα δεν είναι απλά και υποχρεωτικά η τροφή μας

Τα ζώα αισθάνονται τον πόνο, τη χαρά, τη θλίψη, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αισθάνεσαι και εμείς που είμαστε άνθρωποι. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που το βλέπει κανείς, με το να τρώμε κρέας, σκοτώνουμε έναν ζωντανό οργανισμό.

Το σταμάτημα διατροφής με κρέας ενός ανθρώπου και μόνο, έχει αναφερθεί πως γίνεται αιτία να σωθούν τουλάχιστον 100 ζώα το χρόνο!

6. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο!

Είναι πολύ εύκολο και απλό να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες.

Ναι, θα χρειαστεί να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς και θα χρειαστεί λίγη σκέψη για να ξεκινήσετε, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά εξαιρετικά προϊόντα εκεί έξω, έτσι το κρέας δεν θα σας λείψει σε καμιά περίπτωση, ούτε ως γεύση ούτε ως διατροφική ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *